Bilde topp

Åsgårdstrand gjestehavn

Vi reserverer ikke båtplasser i gjestehavnen i Åsgårdstrand.

Åsgårdstrand gir sørlandsfølelsen med sin hvitmalte idyll; trange gater og små hus tett i tett. Den lille byen har et yrende kunstnerliv med flere lokale kunstnere og gallerier. Havnen og området rundt har mye å by på, bl.a. Grand hotell med frisør, spa og restaurant, Naustet Pub med stor uteservering og intim atmosfære, Frantzens Konditori med nystekte “krabbelurer”, kolonial, interiørbutikk og klokkeforretning. I tillegg ligger det en liten kiosk ved badeparken rett ved gjestehavnen; bygget inneholder også servicebygg med dusjer (betale med kort, koster ekstra) og toaletter. Servicebygget er stengt i vintersesongen.

Lenger opp i byen ligger Paletten kjøpesenter med bl.a. post-i-butikk, apotek, dagligvare, blomsterforretning, Jernia og klesbutikk. Ja, du finner faktisk alt du trenger i gåavstand fra havnen!

Båter opp t.o.m 30 fot: Kr 250,00 pr døgn

Båter 31 t.o.m 40 fot: Kr 290,00 pr døgn

Båter 41 t.o.m 50 fot: Kr 370,00 pr døgn

Båter 51 t.o.m 75 fot: Kr 570,00 pr døgn

Døgnet starter kl 20.00. Strøm kommer i tillegg.

Kyststien går fra Åsgårdstrand til Horten og er en flott naturopplevelse. Stien går for det meste i vannkanten, forbi Borrehaugene, flere flotte strender og gårdsbruk. Er du sprek går du hele veien til gjestehavna i Horten og tar bussen tilbake – den går 2 ganger i timen på dagtid.

Edvard Munchs hus er en av Åsgårdstrands største attraksjoner og gir den besøkende en særegen opplevelse. Man får lov å tre inn i den beskjedne stuen og skru klokken tilbake. Alt inne i huset er bevart slik det var da Munch selv bodde der, og han malte flere av sine mest kjente motiv fra Åsgårdstrand bl.a. “Pikene på broen”(1901), “Melankoli”(1892), “Stemmen”(1892), “Skrik”(1892), “Sjalusi”(1895). Huset er et enkelt fiskerhus fra 1700-tallet som Munch kjøpte i 1897 for 800 kr.

Munchs hus er åpent alle dager om sommeren. Du finner huset ved å gå langs vannet fra gjestehavnen – hagen og huset er den første du kommer til etter Seilforeningens lokaler.

Badeparken ligger vis a vis gjestehavnen og har både badetrapp og strand, samt stor plen til å slikke sol, leke, spille beachvolley eller grille. 

Prisliste for Horten og Åsgårdstrand 2023

Havnereglement for Horten og Åsgårdstrand 2023